HOSNI MUBARAK-NIK AZIS-ANWAR SAMA BEBHosni Mubarak enggan berundur segera dalam kenyataannya semalam. Dia hanya mengumumkan tidak bertanding lagi PRU September ini. Berjuta rakyat Mesir mahukan beliau meletak jawatan. Pengumuman Presiden itu diTV telah menaikan darah rakyat Mesir. Beliau enggan melarikan diri keluar negara seperti Presdiden Tunisia Zine El Abidine Ben Ali  pada 14 Januari lalu atas tentangan dan kebangkitan yang sama.

Tokoh Pembangkang El Baradei mengecam kenyataan Hosni Mubarak dan menganggap ianya hanya tipu muslihat sahaja. Penerima hadiah  Nobel keamanan dan Bekas Ketua Pengarah Agensi Tenaga Atom Antarabangsa (IAEA) menggelar Mubarak sebagai diktator kerana tidak mendengar suara rakyat. EK...

Sama tak dengan AnuWAR ?. Sama kan, Rakyat Malaysia sebahagian besarnya menyuarakan supaya dia beundur dan bertaubat tapi degil juga. 38 Penaja PKR meninggalkan parti itu kerana tidak boleh menerima AnuWar dia berkeras juga beb. EK...

Sama tak dengan AnuWAR ?. Sama kan..kan.. Mubarak pembohong, penipu dan suka berdalih dan menangguh masa seperti AnuWAR diMahkamah !. beb. Jangan-jangan Mubarak juga peliwat hahahahaha..
Kalau AnuWAR jadi PM nanti itulah keadaan rakyat Malaysia akan hadapi nanti beb..  ek..

Sama tak dengan Nik Azis ?. Sama kan..kan..kan.. dah lebih 20 tahun jadi Menteri Besar tak mahu berundur masih mabuk kuasa lagi. Dah begitu beb !. Merepek lagi buat fatua tak tentu hala. Tiap-tiap pilihan raya kecil calonnya kalah menyalahkan orang lain. Ek..

Mubarak, Nik Azis dan AnuWar adalah sama. Tak payahlah nak jadikan Mesir sebagai bahan ceramah kerana ia akan memukul dii sendiri beb. ek..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan