SUAMI CIKGU MALA PONTENG NGAJAR UNTUK KEMPEN ?.

                           gambar ciluk rbf

Gue punya kawan cakap, suami Cikgu Mala calon Pas Tenang Cik gu Maarof bin Abd.Mutalib ponteng mengajar selama hampir tiga minggu dari 10 Januari 2011 hingga 23 Januari 2011 (14 hari) kerana pada waktu itu sibuk kehulu kehilir menguruskan Cikgu Mala dapt jadi calon Pas hingga selesai penamaan calon pada 22 Januari 2011. ek..

Gue dikasi tau lagi pada 24Januari hingga 28 Januari 2011 sambung ponteng lagi kerana ikut sama menemani Cikgu Mala kempen kesana kesini bimbang Din Puduraya nampak kuat sangat himpit Cikgu Mala.beb..
Din Puduraya bukan boleh buat kira, dia sapu semacam beb ! ek

Bila ditanya dia kata dia cuti. Tapi  boleh ke Cikgu cuti hari persekolahan kerana kempen?. Tidak katanya dia cuti sakit  beb.  Dia ada MC dari Pusat Kesihatan Bandar Putra, Segamat.

Tapi dia tak sakit pun. Setiap hari pegi kempen ada saja muka dia beb. ek. Wah istimewa sungguh Jabatan Pelajaran beri kelonggaran pada dia yeh. ..ek. Tapi macam mana jadual anak murid dalam kelas Cikgu Maarof ponteng itu?. Nayalah anak-anak cikgu pergi kempen.

Gue mau tanya Jabatan Pelajaran Negeri Johor mengapa sorang Guru yang sudah pasti melawan kerajaan mendapat istimewa seperti itu hingga boleh sampai tiga minggu meninggalkan sekolah?. Apakah itu tidak salah dari segi perintah am guru-guru?. Peraturan mana?. Bab apa ?

Sebagai buktinya ini  KLIK SINI  dan  JUGA SINI

Tiada ulasan:

Catat Ulasan