UTUSAN MALAYSIA SELAMA INI PELIHARA HANTU RAYA !

                                tabung derma apa tuh ?.

Hata Wahari seorang wartawan cabuk Utusan Malaysia yang dipecat beb ! melawan taukey kononnya Utusan Malaysia berat sebelah kerana terlau pro UMNO-BN dan Melayu Islam. Seorang wartawan yang sentiasa menunggu sampul selepas mana -mana sidang akbar ahli politik itu, akhirnya menganggur.

Mimpi pula untuk mengeluarkan akhbar sendiri beb !. Nama surat khabar dia Utusan Rakyat yang lebih pro pembangkang bunyi nama surat khabar itu. Dia kata Utusan Malaysia berat sebelah, lepas itu nak buat surat khabar berat sebelah juga. Bennawer punya budak . Ek.. Rupanya selama itu dia jadi hantu raya dalam utusan.

Kerana tiada modal,  nak buat surat khabar itu maka dia sanggup jual tanah padang ternakan ibunya seluas 5 hektar dengan harga 1.2 juta. Kertas kerja untuk buka syarikat akhbar itu dibuat sambil berak beb ! kata Hpk. hahaha.. HERE

Merujuk kepada seorang agak pengalaman terlibat dalam penerbitan, utusan rakyat itu hanya boleh bertahan selama satu minggu sahaja dengan modal 1.2 juta itu. ek, betul ker ?

Untuk kita ketahui bagaimana 1.2 juta itu boleh hanyut lebih kurang seminggu  HERE 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan